fbpx

De voordelen van Zorgcasting

Waarom Zorgcasting dé oplossing is voor de zorgsector

De zorgsector staat al jaren onder druk: personeelsgebrek, hoge werkdruk, en lange wervingsprocessen maken het steeds moeilijker om de juiste mensen op de juiste plek te krijgen. Zorgcasting is opgericht om een frisse wind te laten waaien door de wervingsprocessen in de zorg. Dit platform biedt een innovatieve, zorgspecifieke oplossing die zowel zorginstellingen als zorgprofessionals helpt om sneller en efficiënter samen te komen. Hier zijn de belangrijkste voordelen van Zorgcasting op een rij:

  1. Flexibiliteit op één zorgspecifiek platform

Zorgcasting is hét platform dat heel zorgwerkend Nederland samenbrengt. Door de exclusieve focus op de zorgsector bieden we een eenvoudige en overzichtelijke oplossing voor iedere personeelsbehoefte. Of je nu op zoek bent naar een tijdelijke kracht of een vaste aanstelling wilt vervullen, Zorgcasting biedt het allemaal.

  1. Vind sneller de juiste match

Het vinden van de juiste zorgprofessional kan een tijdrovend en frustrerend proces zijn. Zorgcasting pakt dit anders aan. Met geavanceerde zoekfilters kunnen zorginstellingen direct en proactief zoeken naar kandidaten die aansluiten op hun specifieke wensen en behoeften. Dit leidt niet alleen tot een snellere wervingscyclus, maar ook tot een hogere kans op een succesvolle match.

  1. Meer tevreden medewerkers en minder verloop

Wat Zorgcasting echt onderscheidt, is de focus op de wensen van zorgprofessionals. In plaats van alleen te kijken naar functietitels, matchen wij zorginstellingen en zorgprofessionals op basis van persoonlijke voorkeuren en werkomstandigheden. Dit leidt tot duurzame werkrelaties, waardoor medewerkers gelukkiger zijn in hun werk. En gelukkige medewerkers blijven langer, wat resulteert in minder verloop en minder ziekteverzuim.

  1. Kosteneffectief en transparant werven

Werven via traditionele kanalen kan duur en inefficiënt zijn, met verborgen kosten, wurgcontracten en slechts tijdelijke oplossingen voor de korte termijn. Bij Zorgcasting doen we dat anders. Instellingen betalen alleen voor wat ze daadwerkelijk nodig hebben, zonder verborgen kosten. Het platform biedt onbeperkte zoek- en uitnodigingsmogelijkheden, en je houdt zelf de controle over je wervingsbudget. Zo weet je altijd precies waar je aan toe bent.

  1. Een platform gebouwd voor en door de zorg

Zorgcasting wordt ontwikkeld voor en door de zorg, met directe input van zorgprofessionals en zorgorganisaties. Dit maakt ons platform uniek, omdat het is gebouwd om te voldoen aan de specifieke eisen en wensen van de sector. We blijven ons platform continu verbeteren op basis van feedback van onze gebruikers, zodat we samen kunnen werken aan een duurzamere en toekomstbestendige zorgsector.

  1. Vrijheid en waardering voor zorgprofessionals

Bij Zorgcasting staan zorgprofessionals centraal. Je bepaalt zelf hoe je profiel eruitziet en op basis waarvan je gematcht wilt worden. Dit geeft professionals de vrijheid om hun loopbaan zelf in handen te nemen. Bovendien is het platform volledig gratis voor zorgmedewerkers, waardoor het laagdrempelig is om een profiel aan te maken en deel uit te maken van ons groeiende netwerk.

De toekomst van zorgwerving is hier

Zorgcasting biedt niet alleen de tools om sneller de juiste mensen te vinden, maar geeft zowel zorginstellingen als zorgprofessionals de vrijheid om hun loopbaan en wervingsproces zelf in handen te nemen. Zonder afhankelijk te zijn van dure bemiddelingsbureaus of langdurige wervingsprocedures. Waar wacht je nog op? Maak vandaag nog je profiel aan en ontdek hoe Zorgcasting het verschil kan maken voor jouw organisatie of loopbaan.


Wees er snel bij en maak vandaag nog je profiel aan!

Verder lezen

“Ik neem deze ervaring voor altijd met me mee”

Het is augustus 2018. De arts ging tegenover me zitten. Hij moest huilen. Ik schrok; dit had ik niet verwacht…

Verder lezen
Wat maakt Zorgcasting uniek?

Traditionele vacaturesites richten zich op passieve werving: je plaatst voor veel geld een vacature en wacht tot de juiste kandidaten

Verder lezen
Beste HR-medewerker, recruiter of leidinggevende,

𝐁𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐇𝐑-𝐦𝐞𝐝𝐞𝐰𝐞𝐫𝐤𝐞𝐫, 𝐫𝐞𝐜𝐫𝐮𝐢𝐭𝐞𝐫 𝐨𝐟 𝐥𝐞𝐢𝐝𝐢𝐧𝐠𝐠𝐞𝐯𝐞𝐧𝐝𝐞, De zoektocht naar zorgpersoneel kan slopend zijn. Het team zit aan zijn tax, en er

Verder lezen
Investeren in de toekomst van de zorgsector

Zorgcasting is ontstaan vanuit een passie voor het verbeteren van de zorgsector. Als startende onderneming met een maatschappelijke missie herinvesteren

Verder lezen
Profiel update: wat we doen met jullie feedback

Of we wel echt iets met jullie feedback doen? Jazeker! De eerste ronde met feedback is inmiddels verwerkt en staat

Verder lezen
Profiel tips voor zorgmedewerkers

Hoe zorg je ervoor dat je niet alleen wordt uitgenodigd, maar dat de uitnodigingen ook echt aansluiten bij jouw wensen?

Verder lezen